Pekkersfeesten

Pekkersfeesten
2022
line-up

Vrijdag 8 juli

Abba4u

ABBA4U is niet de zoveelste coverband.

Deze 8-koppige live band bestaat uit professionele muzikanten die allemaal hun sporen verdiend hebben bij tal van artiesten uit het Belgische muzieklandschap: K’s Choice, Vaya Con Dios, Gunther Neefs, Soulsister, Paul Michiels, Mama’s Jasje, Boogie Boy, Philippe Robrecht, … om er maar een paar te noemen.

Meer dan 10 jaar terug begonnen ze samen uit pure liefde ABBA4U. Een match made in heaven en dat voel je elk optreden opnieuw! Met hun eerbetoon aan de hits van ABBA zorgen ze telkens weer voor een memorabele avond vol ambiance en nostalgie voor jong en oud!

 

 

Vrijdag 8 juli

Mother Mercury

Wie is ‘Mother Mercury – Queen coverband’ precies?

Mother Mercury, de meest authentieke Queen coverband van Europa, brengt een eerbetoon aan de grootste band uit de rockgeschiedenis: Queen!

Deze vijf professionele muzikanten proberen zich er niet makkelijk van af te maken door een valse snor op te kleven. Neen, meneer! Ze hebben alles op alles gezet om de harmonieën en energie tot het hoogste niveau te tillen, zodat jij kan genieten van de songs, zoals je ze kent van de legendarische albums.

Mother Mercury is geen doordeweekse coverband die toevallig wat Queen hits speelt. Deze tribute act wou een liveshow creëren waarin ze de ‘Queen’ konden neerzetten die iedereen kent van hun iconische liveconcerten. Je hebt Wembley ’86 en Live Aid ’85 gezien, dus je weet dat Queen er alles aan deed om het publiek een onvergetelijke ervaring te geven. Dat zijn grote schoenen om te vullen, vind je niet?

 

 

Zaterdag 9 juli

Pesch

PESCH staat voor Peter, Sam en Chesko. Ze zijn bekend van de new wave bands Red Zebra en Der Klinke.
Met PESCH brengen ze NEBM oftewel Non Erotic Body Music. De 4 nummers van hun maxi’ Melba’ werden gretig gedraaid door Radio Willy. De opvolger luistert naar de naam ‘PESCH is the new orange’. Een evolutie is niet echt te merken, met opzet.
Live mikt PESCH op benen (met de muziek) en de hersenen (met de lyrics). Oftewel een kruising van Front 242 en Fad Gadget. Het kon slechter.

 

Zaterdag 9 juli

Der Klinke

DER KLINKE zullen de meesten kennen al ware het door “The Doll” een culthit dat sinds zijn release in 2013 op elke wave party te horen is. Belgische Darkwave met frontman Chesko (tevens toetsenist bij de Bollock Brothers), Sam Claeys van Red Zebra , Marco Varotta en Sarah Parmentier. Ze brachten reeds 5 full albums uit, mochten in 2019 tien kaarsjes uitblazen en zijn momenteel bezig met de opnames van een nieuw album waaruit The Shallow Shadow reeds de eerste singel was. Curtains, The Facts of Life, Our Dance in Darkness, The River White, Someone Who Smiles, Las Fabricas, … Der Klinke heeft nogal wat sterke nummers op hun naam.. Niet te missen dus !

Zaterdag 9 juli

The obscure

the obsCURE zijn 6 Vlamingen die ondertussen al 7 jaar de erfenis van the Cure levendig houden en een reputatie hebben opgebouwd in binnen- en buitenland. The obsCURE is de tributeband die the CURE het best weet te benaderen (niet enkel muzikaal, zeker ook vocaal, maar er is veel meer: na afloop van optredens blijkt dat het publiek vergeet dat ze naar een tribute hebbben gekeken en geluisterd): de gelijkenis op alle vlakken is treffend en de band weet het gevoel over te brengen dat het bijna levensecht is. In 2021 kregen ze nog 4 ja’s van de jury tijdens Belgium’s Got Talent.
Sinds 2021 vervoegde de 21 jarige zoon van de zanger, de band op bas en de gelijkenis met de echte Cure bassist is ook hier treffend.
Voor de liveoptredens past the obsCURE natuurlijk de set aan het publiek aan: een meer gevarieerd publiek krijgt een jukebox aan curehits, een iets donkerder publiek krijgt wat donkerder pareltjes ertussen.
The obsCURE is zonder twijfel de meest complete Cure Tribute band die je in deze kontreien en ver daarbuiten gaat vinden.

Zaterdag 9 juli

Bollock Brothers

Prettig gestoorde new wave punk waar bovenal Belgen gek op zijn ! The Bollock Brothers tarten al sinds begin jaren tachtig de punk en newwave-scene. De legendarische Brits-Belgische groep positioneerde zich meteen als de rivaal van Sex Pistols, niet enkel via de bandnaam, maar ook met het album ‘Never Mind the Bollocks 1983’, een elektroversie van het iconisch punkalbum ‘Never Mind the Bollocks’. Ook met het album ‘The Last Supper’ scoorde de band wereldwijde culthits zoals ‘Reincarnation’, ‘Horror Movies’ en ‘Harley David, Son of a Bitch’. De band creëerde sinds oprichting een bijzondere band met België: onder meer Serge Feys (TC Matic) stond een tijd lang achter de keyboards en Oostendenaar Patrick Pattyn (Nacht und Nebel) is nog steeds de rechterhand van frontman Jock Macdonald.

 

Zaterdag 9 juli

Red Zebra

Heeft een kat 9 levens, dan heeft een rode zebra er nog een pak meer. Want ook in 2022 verlaat Red Zebra de living room om weer op te treden.
Met een mix van klassiekers, meer recente nummers en covers. Met frontman en overlever van de eerste bezetting Peter Slabbynck die een paar maanden terug 60 werd maar nog steeds tekeer gaat als een angry young man. 

 

Zaterdag 9 juli

Retired Punx

Booze, Disorder & Punkrock.
We spelen Punkrock. Ja. Begonnen in 2003 omwille van tal van redenen… Een feestje, nog een optreden en nog één en nog één… Punkrock omdat het tof is en het nog steeds leeft.
Eerst covers, later ook wat eigen nummers.
Disorder. Ook wel. En mag ook wel.
Er loopt nog steeds genoeg verkeerd in deze klote maatschappij.
En een optreden loopt ook niet steeds van een leien dakje.
Booze. Mannen weten waarom. Cheers!

 

Zaterdag 9 juli

 

dj Zebedeüs

Als je echt zeker wilt spelen kies je best voor een DJ met naam, faam en vooral ervaring! Het welslagen van een feest is voor het grootste deel afhankelijk van de DJ en daarom mag u ook niet lichtzinnig te werk gaan bij uw keuze. Een jarenlange ervaring, een zeer uitgebreide muziekcollectie en vooral de “feeling” om in te spelen op het publiek zijn maar een paar troeven van DJ Joost. Hij is vooral bekend van de Zebedeüs NEW Wave Party’s maar ook als resident DJ in discotheek Dibango te Merchtem. Menig feest werd, steeds met succes, opgeluisterd door deze All-round DJ. 

 

Zondag 10 juli

DE KEMELS

DE KEMELS brengen een origineel repertoire dat een spetterende ambiance garandeert op alle feestelijkheden, van popfestivals tot bedrijfsfeesten.
DE KEMELS zorgen voor een volledige live-show met aanstekelijke popsongs uit Vlaanderen én Nederland die behoren tot het collectief geheugen. Liedjes die werkelijk iedereen kan meezingen… hét bewijs dat een volledig Nederlandstalig optreden absoluut niet saai is!
Een aanrader om de zaal helemaal op zijn kop te zetten!
De grootste hits van Clouseau, De Kreuners, Gorki, Raymond van het Groenewoud, The Scene, Niels Destadsbader, André Hazes, Will Tura, Willy Sommers, Rob de Nijs, Christoff, Paul Severs, Urbanus,… passeren allemaal de revue…

Zondag 10 juli

Michael Lanzo

Michael Lanzo werd in 2013 beroemd in Vlaanderen door zijn deelname aan
‘Belgium ‘s Got Talent’.

Hij won deze TV wedstrijd kreeg de kans om een single op te nemen. ‘Het nieuwe licht’
werd een grote hit en ook Michaels debuut album, die in mei 2014 in de winkels lag,
werd een ongezien verkoopsucces.

In 2019 gaf Michael een live concert in CC De Leest te Izegem. Dit concert kende een
ongezien succes en is, na deze onzeker tijden, zeker voor herhaling vatbaar.

Eind 2019 kwam zijn nieuwe album uit.

Dit album kreeg als titel: ‘Geloof ,Hoop en Liefde’ drie woorden die voor Michael een
zeer grote betekenis hebben.

Overal waar Michael Lanzo optreedt laat hij een diepe indruk na omdat hij een
ongelofelijke stem heeft.

Een stem die alles aankan, een stem waarvan zowel het publiek als de organisatie nog lang nageniet.

Zondag 10 juli

Willy Sommers

De Schlagerkoning, de Keizer van het Vlaamse lied, de Sultan van Pukkelpop, Willy Sommers verovert nog steeds menig harten en weet moeiteloos alle generaties te bereiken en samen te brengen.  Zeven anjers, zeven rozen, Als een leeuw in een kooi, Het water is veel te diep zijn stuk voor stuk Vlaams Erfgoed en stuk voor stuk Hits die heel Vlaanderen, jong en oud, noot voor noot kan meezingen. De nu al legendarische Willy Sommers brengt 80 minuten een liveset van zijn grootste Hits met een band van echte rocksterren die een eindeloze polonaise of uitbundige Connemara evenzeer kunnen waarderen als een bende headbangers en enthousiaste stagedivers.